Υπηρεσίες - Θεραπείες για παιδιά

Εξειδικευμένες θεραπείες από το Natural Smiles για παιδιά και νέους

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ- ΑΛΙΜΟΣ & ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ο παιδοδοντίατρος είναι ο εξειδικευμένος οδοντίατρος για παιδιά που έχει μετεκπαιδευθεί για 3 χρόνια επιπλέον στην αντιμετώπιση των οδοντιατρικών αναγκών παιδιών, εφήβων, παιδιών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και ειδικές ανάγκες, καθώς και παιδιών με οδοντιατρική φοβία. Έτσι γνωρίζει πώς να προσεγγίσει το παιδί για να έχει μια ευχάριστη οδοντιατρική εμπειρία. Ακόμη είναι εκπαιδευμένος στην πρόληψη των στοματικών παθήσεων και γνωρίζει πως να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην απόκτηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής και διατροφής που θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγεία των δοντιών του σε όλη τους τη ζωή. Το παιδοδοντιατρικό τμήμα της κλινικής μας στον Άλιμο, προσφέρει οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας για να καλύψει τις οδοντιατρικές ανάγκες των παιδιών κάθε ηλικίας.

Η πρώτη επίσκεψη ενός παιδιού στον παιδοδοντίατρο είναι σημαντικό να γίνεται μετά τα πρώτα του γενέθλια, ώστε το παιδί να αναπτύξει καλές συνήθειες που θα μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης νόσων του στόματος.

Κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας στον Άλιμο, αρχικά οι γονείς ενημερώνουν τον παιδοδοντίατρο για τη γενικότερη υγεία του παιδιού, και τις οδοντιατρικές ανάγκες και συνήθειες που έχει.

Στη συνέχεια, δείχνουμε στο παιδί τα διάφορα μηχανήματα, εργαλεία και υλικά, με απλές και κατανοητές για εκείνο λέξεις και υπό τη μορφή παιχνιδιού. Αφού νοιώσει άνετα στο χώρο, γίνεται εξέταση του στόματος και συνήθως ακολουθεί καθαρισμός και φθορίωση των δοντιών. Ειδικά, στην πρώτη εξέταση ενθαρρύνεται η παραμονή του γονιού στον κλινικό χώρο ώστε ο παιδοδοντίατρος να δείξει και στον γονιό τα κλινικά και ακτινογραφικά ευρήματα. Ωστόσο, αν ο γονιός έχει αυξημένο άγχος για τη διαδικασία, είναι προτιμότερο να παραμένει στην αίθουσα αναμονής, για να μη μεταδίδει το άγχος του στο παιδί.

Στο τέλος ο παιδοδοντίατρος ενημερώνει για τυχόν οδοντιατρικές ανάγκες που χρήζουν θεραπείας και για το προληπτικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για την αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας στο μέλλον.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να αποκτήσουν ένα υγιές χαμόγελο δια βίου με τον πιο ευχάριστο και ανώδυνο τρόπο!

οδοντιατρική εκπαίδευση